Motivul pentru care m-am înscris la USAMV Cluj-Napoca este faptul că am șansa de a fi pregătit să devin inginer biotehnolog, să îmi desfăşor activitatea într-o multitudine de sectoare practice precum industria farmaceutică, industria prelucrării produselor de origine vegetală şi animală și al asigurării calității produselor agroalimentare, dar şi în învăţământ și în institute de cercetare ştiinţifică.

Îmi oferă șansa de a pune în practică tot ceea ce învăț la cursuri, de a participa la diferite proiecte de cercetare și chiar de a realiza lucrarea științifică cu posibilitatea publicării ei ulterioare într-o revistă de specialitate și participarea la Simpozionul Științific pentru a o face cunoscută.

Suntem tratați ca viitori ingineri, ne sunt ascultate parerile și opiniile și avem un cuvant de spus prin reprezentatii in Consilul Universității.

Tot odata consider că dotările moderne din Universitate ne ajută să ținem pasul cu dezvoltarea continuă  a științei și tehnologiei. Ai posibilitatea de a lucra în laboratoare cu aparatură și ustensile performante și de a fi învățat de profesori de top.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat este acela ca trebuie sa pui pasiune și perseverență în tot ceea ce faci. Ai posibilitatea de a te forma ca inginer și de a exersa practicile de laborator până la perfecțiune.

Ceea ce îmi place cel mai mult la USAMV Cluj-Napoca este faptul că îți oferă posibilitatea de a lucra în cadrul unor laboratoare din  firme de renume de pe piața muncii , cu care faculatea are contract.

Cea mai placută amintire este participarea la Simpozionul studențesc deoarece am avut șansa de a-mi prezenta lucrarea științifică, adevărata compensație dupa anii de studiu.

Recomand USAMV Cluj-Napoca datorită frumuseții campusului, posibilitatea de a pune în practică ceea ce înveți, oportunitățiile profesionale pe care le oferă, dar și pe cele personale prin programul Erasmus, workshopuri, seminarii, cercuri științifice și datorită disponibilității cadrelor didactice dornice să te ajute în drumul tau spre reușită.

După terminarea studilor aș dori să ma angajez în țară, în domeniul studiat și de a continua cu un doctorat. Consider că odata cu parcurgea acestui ciclu de învățamânt, USAMV Cluj-Napoca mi-a oferit șansa de a mă forma ca biotehnolog, de a lucra și învăța alături de profesori și aparatură de top și deschizandu-mi noi drumuri profesionale pentru a atinge țelul propus.

Andreea Cocuța Grigoreanu, an IV

specializarea Biotehnologii pentru Industria Alimentară